Image Image Image Image Image

Istorie

per_history_800

Walter Tosto WTB, fostele componente nucleare Fecne, a fost unul dintre principalii furnizori de vase sub presiune, schimbătoare de căldură și structuri sudate grele din România. Compania și-a început activitatea ca parte a Heavy Machine Works Bucharest (IMGB) înființată în 1968.

Fecne a fost un punct important în programul de colaborare dintre guvernele franceze și române (1979), deoarece J-F Mitterrand a furnizat lui Ceaușescu desenele și specificațiile Framatome Usine (azi AREVA Saint Marcel).

În 1980, sub Atomic Energy of Canada Ltd (AECL), Fecne a început să producă componente sudate grele pentru centrale nucleare. În 1991, Fecne a devenit o companie independentă.

În 1982, Fecne a fost implicată în principal în fabricarea articolelor critice precum Calandria (vasul reactorului), Generatoare de abur, Presurizator, Sistem de recuperare a vaporilor D2O, Baruri de combustibil, Hexchanjatoare și vas de serviciu, canal de blocare a aerului, condensator de suprafață cu abur, HP și Încălzitor de apă LP Feed pentru centralele nucleare Cernavodă din România, precum și pentru Candu 6 în Canada.

Din 1998 a devenit o parte din Kvaerner în calitate de Kvaerner Fecne SA.

În 2006, Fecne a intrat în reorganizare și lichidare judiciară, iar în 2011 a fost cumpărată de Romenergo.

În iulie 2012, compania a fost achiziționată de Walter Tosto Spa, care, identificând un potențial semnificativ de creștere pentru companie, a renovat complet și reorganizat întreaga structură.

În ziua de azi, infrastructura Walter Tosto WTB este complet reînnoită cu îmbunătățiri eficiente din punct de vedere energetic, echipamente noi și utilaje moderne pentru angajați.